Från femårsjubileet – 10 nummer

Se även: TALET och HYLLNINGAR

 

 

Lördagen den 11 september 2004 samlades ett glatt gäng på Ericastiftelsen i Stockholm vars lokaler vi fått låna dagen till ära. Gunnar Carlberg, Ericastiftelsens verksamhetschef hälsade alla varmt välkomna till huset över en välkomstdrink på gården. Ca 25 personer var vi nog, vi som samlats för att fira att Mellanrummet kommit ut med 10 nummer.

 

Där var redaktionen, den nuvarande och så före detta redaktionsmedlemmar. Där var kontakt-personer från olika delar av landet, där var Lena som jobbat med det mesta administrativa, där var vänföreningen både styrelsen och medlemmar och andra inbjudna. Och där var förstås Britta, som strålade av stolthet över Mellanrummet, över de 10 numren. Vänföreningens styrelse hade gjort ett jättefint middagsbord i höstfärger och ordnat mat och dryck som överträffade allas förväntningar. Lite vacker pianomusik av en sistaårselev från Adolf Fredriks musikskola, välkomnade oss över drinken som intogs i en av höstens sista varma kvällar.

 

Vi skålade och hurrade. Britta höll ett långt härligt tal, en spännande historik om hur det startade och hur gick det sedan till? Vänföreningen rappade så käckt. Massor med välgångsönskningar hade kommit via mail och telegram från hela landet, från enskilda prenumeranter från olika föreningar och från Magnus Bjurhammar, our special webmaster. Blommor från f.d. redaktionsmedlemmar och postogram från föreningen för barn- och ungdomspsykoterapeuter, liksom ett litet telegrambud som i gammaldags stil ringde på dörren med ett ”riktigt” telegram från Karlaplans Psykoterapimottagning. Och så en unik upplaga av ”Det finns inga bråkiga barn” som Marie Bournonville i Vimmerby skickat oss.

 

För att alla Ni i vänföreningen – och alla Ni andra som kanske får lust att gå med! – ska få vara med på ett hörn, så har vi här lagt ut både talet om Mellanrummets tillblivelse, rappen och några telegram. Välkomna att dela denna kväll med oss på detta cybersätt!

Med varma hälsningar
från
Vänföreningen styrelse

 

 

 

 

 

 

 

MELLANRUMMET
Copyright: Allt material © MELLANRUMMET
och respektive författare
Org nr 989653199
ISSN 1404-5559 (tryck).
ISSN 2000-8511 (online).

Kontaktinformation
Institutt for barne- og ungdomspsykoterapi (IBUP)
Gjerdums vei 19, 0484 Oslo, www.ibup.no
www.mellanrummet.net
E-post: info@mellanrummet.net
webmaster